Parallelsessies ronde 1: luisteren

1. Van college naar dialoog: luisteren naar het publiek
Met Andrea Bandelli (Vrije Universiteit Amsterdam), Lotte Krabbenborg (Radboud Universiteit Nijmegen), Thomas van Gaal (Het Portaal) en sessievoorzitter Antoinette Thijssen (Rathenau Instituut).
De roep om ‘dialoog’ in plaats van ‘zenden’ is niet nieuw in de WTC. Maar komt er dan ook steeds meer dialoog? Waardoor wel of niet? In deze sessie kijken we naar de theorie achter en voorbeelden van luisteren naar publiek. Wanneer/hoe werkt het wel en niet?

2. Externe expertise: luisteren naar vreemden
Met Dick van Gooswilligen (Crisiscommunicatieteam Nationale Politie), Martin Lloyd (Greenpeace Netherlands), Jasper Mulder (Tijdschrift voor Marketing) en sessievoorzitter Friso Visser (Museon).
Wetenschapscommunicatoren luisteren veel naar elkaar. Maar er is ook van alles te leren van andere vakgebieden, waar sommige lastige wielen allang zijn uitgevonden. In deze sessie zoeken we uit wat bijvoorbeeld marketeers of communicatiedeskundigen uit andere sectoren weten van de effectiviteit van bepaalde middelen.

3. Over de grens: luisteren naar het buitenland
Met Justin Dillon (King’s College London), Manon de Ruijter (British Council Netherlands), Frank Kupper (VU) en sessievoorzitter Amito Haarhuis (Science Center NEMO).
Wetenschapscommunicatoren in Nederland kijken goed naar elkaar. Maar er worden honderden projecten per jaar in het buitenland uitgevoerd. Daar zit allicht iets tussen wat zeer effectief of juist vreselijk mislukt is. In deze Engelstalige sessie praten we met experts uit of op het gebied van projecten in het buitenland.

Terug naar programma

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren