Parallelsessies ronde 2: vertellen

4. Waar ging het mis? Moeilijke verhalen
Met Wietske de Lange (Universiteit Utrecht), Cor van der Weele (Universiteit Wageningen), Mara van Beusekom (Universiteit Leiden) en sessievoorzitter Anouck Vrouwe.
Helaas gaat wetenschap, en gaat communicatie, niet altijd zoals je wilt. Fraude, crisis, moeilijke onderwerpen, pijnlijke missers, averechtse effecten… In deze sessie willen we leren van onze eigen en elkaars moeilijke verhalen, in en buiten de WTC.

5. Platformen, loketten en knooppunten: verhalen bundelen
Met Connie St. Louis (City College London), Maarten Kleinhans (Universiteit Utrecht), Michiel Buchel (Science Center NEMO) en sessievoorzitter Yuri Matteman (Naturalis Biodiversity Center).
De Nederlandse wetenschapscommunicatie is rijk en gevarieerd. Dat is mooi, maar het gevaar van versnippering is altijd aanwezig. Verschillende partijen proberen dat gevaar te ondervangen door initiatieven en informatiestromen te bundelen. In deze sessie vragen we wat daarvan voor- en nadelen zijn en wat werkt en niet werkt. Vallen er universele succesfactoren aan te wijzen?

6. Vertellen aan dovemansoren: moeilijke doelgroepen
Met Gerke Nauta en Hubert van der Want (BNN Proefkonijnen), Jeroen van der Brugge (Naturalis Biodiversity Center), Marjolein van Breemen (Science Center NEMO) en sessievoorzitter Maarten Okkersen (Museon).
Mensen die iets tegen (een aspect van) wetenschap hebben. Streng religieuzen, complotdenkers, jongeren, mensen met een lagere sociaaleconomische status. Moeten we die ook willen bereiken? Wat willen we van ze en wat hebben we ze te bieden? In deze sessie kijken we naar wat we weten van moeilijke doelgroepen.

Terug naar programma

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren